LKS hal 28 Goldilocks and the Three Bears

 Goldilocks and the Three Bears

Once upon a time there were three bears that lived in a house in the woods: a papa bear, a mama bear, 

and a baby bear. One morning they decided to take a walk before breakfast to let their porridge cool.

A little girl named Goldilocks lived with her mother nearby. Goldilocks took a walk through the woods 

and found the bear’s house. She smelled the porridge in the kitchen and went inside. Goldilocks tasted 

the porridge in each bowl and finally ate up the porridge in the small bow.

Then she sat on a big chair, but she didn’t like it, because it was hard. Afterwards she sat on the 

small chair, and it was just right. But while she was sitting on it she broke it. After eating the porridge, 

Goldilocks felt full and sleepy, and then she went upstairs. There she found a small bed. She lay down 

on it and fell asleep. 

While she was sleeping, the three bears came home. When they went into the kitchen, they got very 

surprised. Someone had tasted their porridge, even eaten up baby bear’s porridge, while they were taking 

a walk. Moreover the poor baby bear was upset when he found that his little chair broke into pieces. When they went upstairs, they found out that Goldilocks was sleeping. Baby bear cried out, “Someone has been 

sleeping in my bed and here she is!”

Goldilocks woke up when she saw the three bears; she jumped out of bed and ran out of the house 

to her home. Never again did she make herself at home in anyone else’s house.


Questions

1. How many bears who live in a house in the woods?

Answer: Once there were three bears that lived in a house in the woods: a papa bear, a mama bear, and a baby bear.

2. Whom did a little girl named Goldilocks live with?

Answer: A little girl named Goldilocks lived with her mother nearby.

3. What happened when Goldilocks was sleeping?

Answer: While she was sleeping, the three bears came home.

4. Why were the tree bears surprised?

Answer: When they went into the kitchen, they got very surprised. Someone had tasted their porridge, even eaten up baby bear’s

porridge, while they were taking a walk.

5. Why did baby bear cry?

Answer: Baby bear cried out because someone has been sleeping in her bed.


1. Berapa banyak beruang yang tinggal di sebuah rumah di hutan?

Jawaban: Dahulu ada tiga beruang yang tinggal di sebuah rumah di hutan: beruang papa, beruang mama, dan bayi beruang.


2. Dengan siapa gadis kecil bernama Goldilocks tinggal?Jawaban: Seorang gadis kecil bernama Goldilocks tinggal bersama ibunya di dekat hutan itu.


3. Apa yang terjadi ketika Goldilocks sedang tidur?Jawaban: Saat dia sedang tidur, ketiga beruang itu pulang.


4. Mengapa ketiga beruang itu terkejut?

Jawaban: Ketika mereka pergi ke dapur, mereka sangat terkejut. Seseorang telah mencicipi bubur mereka, bahkan memakan bubur bayi beruang saat mereka berjalan-jalan.


5. Mengapa bayi beruang menangis?

Jawaban: Bayi beruang menangis karena seseorang telah tidur di tempat tidurnya.


===================================

Goldilocks and the Three Bears/Goldilocks dan Tiga Beruang

Dahulu kala ada tiga beruang yang tinggal di sebuah rumah di hutan: beruang papa, beruang mama,

dan bayi beruang. Suatu pagi mereka memutuskan untuk berjalan-jalan sebelum sarapan untuk mendinginkan bubur mereka.

Seorang gadis kecil bernama Goldilocks tinggal bersama ibunya di dekatnya. Goldilocks berjalan-jalan melewati hutan

dan menemukan rumah beruang itu. Dia mencium bau bubur di dapur dan masuk ke dalam. Goldilocks mencicipi

bubur di setiap mangkuk dan akhirnya memakan bubur di busur kecil.

Kemudian dia duduk di kursi besar, tetapi dia tidak menyukainya, karena itu sulit. Setelah itu dia duduk di atas

kursi kecil, dan itu pas. Tapi saat dia duduk di atasnya, dia memecahkannya. Setelah makan bubur,

Goldilocks merasa kenyang dan mengantuk, lalu dia naik ke atas. Di sana dia menemukan tempat tidur kecil. Dia berbaring

di atasnya dan tertidur.

Saat dia tidur, ketiga beruang itu pulang. Ketika mereka pergi ke dapur, mereka menjadi sangat bersemangat

terkejut. Seseorang telah mencicipi bubur mereka, bahkan memakan bubur bayi beruang, saat mereka mengambilnya

berjalan. Apalagi bayi beruang yang malang itu kesal saat mengetahui kursi kecilnya pecah. Kapan

mereka naik ke atas, mereka menemukan bahwa Goldilocks sedang tidur. Beruang bayi berteriak, “Seseorang telah

tidur di tempat tidurku dan ini dia! ”

Goldilocks terbangun saat dia melihat ketiga beruang itu; dia melompat dari tempat tidur dan lari keluar rumah

ke rumahnya. Tidak pernah lagi dia membuat dirinya seperti di rumah sendiri di rumah orang lain.

Comments

Popular posts from this blog

Exercise - Kelas 10 (No 11-20)